19@zl-alu.com +8618825982330
Alumiininen anodisoitu värjäys Yleiset ongelmat ja ratkaisut

Alumiininen anodisoitu värjäys Yleiset ongelmat ja ratkaisut

Jun 03, 2018

Alumiininen anodisoitu värjäys Yleiset ongelmat ja ratkaisut


Ensinnäkin väriaine ei ole värjätty

1. Anodisoitu kalvon paksuus on riittämätön. Ratkaisu on tarkistaa, onko anodisointiprosessi normaali ja onko lämpötila, jännite, johtavuus jne. Vakaa. Jos poikkeama on epätarkka, säädä tekniset tiedot vastaavasti. Jos ei ole epänormaalia, hapetusaikaa voidaan sopivasti pidentää, jotta kalvon paksuus saavuttaisi standardin.

2. Väriaineen pH on liian korkea. Tällä hetkellä jääetikkahapolla voidaan käyttää pH: n säätämistä määritettyyn arvoon.

3, kun typpikappaleen hapetus on asetettu lavalle liian kauan. Kannattaa aikaista värjäystä. Jos näin käy, työkappale voidaan sijoittaa anodiseen hapetussäiliöön tai typpihapon neutralointisäiliöön sopivaan aktivointiin ja värjätään sitten. Tulos on erittäin hyvä.

4, virheellinen väriainevalinta. Tarvitaan käyttää oikeaa väriainetta.

5, väriaine on hajonnut tai hometta, tällä hetkellä täytyy vaihtaa väriainetta.

6, hapetuslämpötila on liian alhainen, mikä johtaa tiheään kalvoon. Hapetuslämpötilaa voidaan lisätä asianmukaisesti.

7, huono johtavuus. Anodin kupariputken tai katodin lyijyarkin huono kosketus voi viitata huonoon erän johtavuuteen. Huomioi puhdistusanodin kupariputket ja katodijohdelevyt hyvän kosketuksen varmistamiseksi.

Toiseksi, valkoinen, valkoinen

1, pesu ei ole puhdas, pitäisi parantaa pesu.

2. Pesu vedellä on liian likainen ja helposti kontaminoitava kalvo. Tällä hetkellä vesi on vaihdettava pesun laadun varmistamiseksi.

3. Oxide-kalvo on saastuttamassa nokea, happoa ja alkali-sumua ilmassa. Vahvistetaan pesu, ajankohtainen värjäys, ajankohtainen siirto voi suuresti vähentää tätä oireita.

4. Oksidikalvo saastuu öljyllä ja hikeellä. Suojausta on vahvistettava ja työkappaleen ulkonäköä ei saa koskettaa käsin.

5, väriaine-liuos sisältää liukenemattomia epäpuhtauksia, öljyvahinkoa, tavanomaisen värjäyksen vaurioita, tällä kertaa suodattava tai vaihdettava väriaine.

6, työkappaleen aukko, jäljellä olevan hapon ulosvirtaus syvässä reiässä tällaisten työkappaleiden pesemisen vahvistamiseksi.

7. Väriainepitoisuus altistuu Cl-kontaminaatiolle aiheuttaen värjäävän työkappaleen paikallaan olevan korroosion. Tällä hetkellä väriaine on vaihdettava. Normaalisti on vältettävä epäpuhtausionien kulkeutumista käytön aikana.

Kolmanneksi, vaalea väri, väriero

1, epätasaista kalvonpaksuutta. Mahdollinen syy on se, että anodisointikylvyn lämpötila ja pitoisuus ovat epätasaiset ja säiliönestettä sekoitetaan paineilman kanssa tällaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

2, väriaineen nestemäinen lämpötila tai konsentraatio ei ole yhtenäinen. Esittele sekoitusprosessi.

3, värjäysnopeus on liian nopea. Työkappaleen pohja tulee ensin värjäykseen ja lopulta jättää väriaineliuoksen, joten pohja on helposti värjättyä pimeässä. Ratkaisu on väriaineen laimentaminen ja värjäämisajan pidentäminen asianmukaisesti.

4, huono johtavuus. Saattaa aiheuttaa löysää raastoa. Kiinnitä huomiota tiukkuuteen tällaisten ongelmien välttämiseksi.

5, väri on liian ohut, voit lisätä väriaineita pitoisuuden lisäämiseksi.

6, väriaineen lämpötila on liian alhainen. Väriaine voidaan lämmittää alle 60 ° C: seen.

7. Värien väärä liukeneminen tai liukenemattomien väriaineiden kelluminen on helppo tuottaa värieroa. Ratkaisu on parantaa väriaineen liukenemista.

Neljänneksi, hiusten värjäys, paeta

1. Värjäysliuoksen pH-arvo on alhainen ja se voidaan säätää normaaliarvoon laimealla ammoniakilla.

2, puhdistus ei ole puhdas. Pesua on tehostettava.

3, väriaineen epätäydellinen liukeneminen, lisäntynyt liukeneminen liukenemisen loppuunsaattamiseksi.

4, värilämpötila on liian korkea, laskee lämpötilaa.

5, oksidikalvon huokos on pieni, koska hapetuslämpötila on liian alhainen estämään kalvoa liuotetaan rikkihapolla, hapetuslämpötilaa voidaan säätää oikein tämän ongelman välttämiseksi.

6, värjäys ja väritys liian nopea ja värjäysaika on liian lyhyt, säädettävä laimennetusta väriaineliuoksesta, väriaineen lämpötilan aleneminen, joka on asianmukainen värjäysajan pidentämiseksi.

7, tiivisteen reiän lämpötila on liian alhainen, lämmitysliuos.

8. Tiivisteratkaisun pH on liian alhainen ja se säädetään määritettyyn arvoon laimealla ammoniakilla.

9, värjätty pinta helppo pyyhkiä pois. Tärkein syy on, että kalvo on karkea, mikä yleensä johtuu liian korkeasta hapetuslämpötilasta. Varovaisuutta on noudatettava hapetuslämpötilan hallinnassa.


Zhonglian Star Porduct - Anodisoitu matta

image.png

image.png