19@zl-alu.com +8618825982330
alumiini- ja teräsvienti vie Kiinan tuonti- ja vientikaupan takaisin tielle

alumiini- ja teräsvienti vie Kiinan tuonti- ja vientikaupan takaisin tielle

May 10, 2018

Teräksen ja alumiinin vienti viedään Kiinan tuonti- ja vientikauppaan takaisin tielle


Maailmanlaajuinen valmistus PMI-laajennus hidastui, ja "Kanarian" Etelä-Korean vienti vietiin yllättäen huhtikuussa. Kaikki nämä tekijät ovat aiheuttaneet ulkomaisen kysynnän kyseenalaistamista. Kiinan vientikauppa saavutti kuitenkin odotettua suuremman kasvun huhtikuussa, ja tuonti on myös kasvanut tasaisesti.


Lisäksi huhtikuun työpäivä on yksi päivä vähemmän kuin maaliskuussa, ja todellinen kasvu on suurempi kuin tiedot osoittavat.

alu trade.png

Raaka-aineiden tuonti kasvoi, rautamalmin palautuivat positiiviseen kasvuun edellisvuodesta ja tuodut kuparirengat pysyivät ennallaan ja kasvoivat 47 prosenttia edellisvuodesta, mikä viittasi siihen, että teollisuustuotanto on palannut normaalille tasolle sen jälkeen, kun kausitasot laskivat.


Hedelmien ja viljojen tuonti kasvoi merkittävästi, ja myös soijapapujen tuonti pysähtyi laskemalla 20 prosenttia edelliskuukauden laskuun ja laski edellisvuodesta. Autojen tuontimäärä väheni, ja puolijohdetuotteiden tuontimäärät laskivat myös 4 prosenttia.


Ulkomaankaupan dynamiikka on edelleen keskittynyt huomiota, eikä ole suljettu pois, että yritykset voivat ennakoida tilauksia mahdollisten veronkorotusten välttämiseksi.


Huhtikuussa Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset kaupan jännitteet ja kausittaiset tekijät tuonnin ulkopuolelle heikkenivät. Ajoneuvojen tuonti väheni, soijapapuistuonti lopetti putoamisen, kupari, raakaöljy ja muut irtotavarana hyödykkeet, rautamalmin tuonti hidastui ja kotimaisen teollisuuden kysyntä vakiintui.


Vuoden alusta laskenut soijapavun tuonti pysähtyi huhtikuussa ja laski 22 prosenttia kuukaudessa, mutta laski edelleen 14 prosenttia edellisvuodesta.


Huhtikuussa Brasiliasta tulevan tuontikaupan kasvu oli vain lievästi 1,93% edellisvuoteen verrattuna, ja kasvuvauhti oli myös paljon pienempi kuin viime vuonna. Toukokuusta heinäkuuhun on Etelä-Amerikan soijapavun huippukausi Hongkongiin. Olipa Kiina laajentamaan soijapavun tuontia Etelä-Amerikasta, se tarvitsee edelleen tarkkailua.


Hedelmien ja viljojen tuonti kasvoi merkittävästi, tuoreiden ja kuivattujen hedelmien ja pähkinöiden tuonti kasvoi 30 prosenttia edellisestä vuodesta ja viljat kasvoivat 15 prosenttia edellisvuodesta.


Suurilla lisäarvoisilla suurilla ilma-aluksilla tuonti huhtikuussa pysyi vahvana. Vaikka se laski maaliskuussa 35: een 47: sta, se oli edelleen huomattavasti korkeampi kuin edellisellä tasolla, ja tammi-helmikuussa vain 34 tuontia.


Tavaroiden viennin täydellinen laajentuminen


Laajasta näkökulmasta huhtikuussa hi-tech-tuotteiden vienti kasvoi 21 prosenttia edellisvuodesta. Sähkö- ja mekaaniset tuotteet sekä maataloustuotteet saivat myös kaksinumeroisen kasvun ja viennin elpyminen, mikä auttoi Kiinan tuonti- ja vientikaupan kasvua ylijäämään huhtikuussa.


Korkean teknologian tuotteet kuitenkin laskivat hieman 2% edellisestä kuukaudesta.


Tullit eivät vaikuta tilapäisesti Steel & Aluminiumin viennistä. Terästuotteiden vienti kasvoi edellisvuodesta huolimatta vain vähäisellä 0,22 prosentin vähennyksellä, kun taas alumiinin vienti kasvoi edellisestä kuukaudesta huolimatta 4,88 prosenttia edellisvuodesta.


Viime kuussa viennin jyrkkä lasku, huhtikuussa tapahtuneen valuuttakurssimuutoksen ja yritysten palauttamisen yhteydessä, pyyhkäisi maaliskuussa, varjot laskivat 50 prosenttia edellisvuodesta ja kasvoivat 7: lla % vuoden takaisesta.


Huhtikuussa autojen vienti kasvoi 53 prosenttia edellisvuodesta, mikä merkitsi tavaroiden myynnin merkittävää kasvua, ja osat ja tarvikkeet kasvoivat myös 11 prosenttia.