19@zl-alu.com +8618825982330
Alumiiniprofiilien pintakäsittelyn kolmen menetelmän edut ja haitat

Alumiiniprofiilien pintakäsittelyn kolmen menetelmän edut ja haitat

Apr 27, 2018

Alumiiniprofiilien pintakäsittelyn kolmen menetelmän edut ja haitat

Alumiiniprofiilien pintakäsittelymenetelmiin kuuluu yleensä kolme anodisointimenetelmää, elektroforeettista pinnoitusta ja jauhemaalia. Jokaisella menetelmällä on omat etunsa ja sillä on huomattava markkinaosuus.

Jauheruiskutuksella on seuraavat merkittävät edut:

1, prosessi on suhteellisen yksinkertainen, lähinnä automaattisen tarkkuuden päälaitteiden tuotantoprosessissa parantaa joidenkin tärkeimpien teknisten parametrien voidaan saavuttaa mikrotietokone ohjaus, tehokkaasti vähentää vaikeuksia prosessin toimintaa vähentäen samalla suuresti lisälaitteiden lukumäärä;

2. Valmiiden tuotteiden määrä on korkea. Normaalisti, jos kaikki toimenpiteet pannaan asianmukaisesti täytäntöön, puutteellisten tuotteiden syntymistä voidaan valvoa mahdollisimman suuressa määrin.

3, energiankulutus pienenee merkittävästi, tavallisessa anodisointi-, elektroforeettisessa päällystysprosessissa, vedessä, sähkönkulutus on melko suuri erityisesti hapetusprosessissa. Tasasuuntaajan lähtövirta voi olla välillä 8000 ~ 11000A, jännite välillä 15 ~ 17.5V, yhdistettynä itse lämpöhäviöön, pitää pitää jäähdytysvesi pyöriessä, ton tehonkulutus on usein noin 1000 astetta. Samalla vähennys lisälaitteet voivat myös vähentää jonkin verran virrankulutusta;

4. Veden ja ilmakehän saastuminen vähenee. Kaustisen soodan, rikkihapon ja muiden nestemäisten orgaanisten liuottimien käyttöä ei enää käytetä veden ja ilman pilaantumisen vähentämiseksi. Se myös parantaa tehokkaasti alumiiniprofiilien ja muovisten teräsprofiilien kilpailukykyä ympäristöystävällisiksi tuotteiksi. Vähennetty osa tuotantokustannuksista;

5. Työntekijöiden työvoimavalta on vähentynyt merkittävästi. Automaattisten kokoonpanolinjojen käytön ansiosta syöttötapaa ja kalusteiden käyttöä on yksinkertaistettu merkittävästi, mikä on lisännyt tuotannon tehokkuutta ja vähentänyt työvoiman intensiteettiä.

6. Villan pinnan laatuvaatimukset vähenevät selvästi. Jauhemaalaus voi täysin peittää profiilin pinnalla olevat suulakepuristuslinjat peittämällä puutteet alumiiniprofiilin osan pinnalla ja parantamaan viimeistellyn alumiiniprofiilin pinnan laatua.

7. Päällystekalvon joidenkin fysikaalisten indeksien ilmeisesti parannettu verrattuna muihin pintakäsittelykalvoihin, kuten kovuus ja kulutuskestävyys, jotka voivat pidentää tehokkaasti alumiiniprofiilin käyttöikää.

Jauhepäällyste ottaa käyttöön jauhemaalauksen. Prosessissa käytetään sähköstaattista ruiskutusta. Käytetään kitkasuihkusuutinta. Kiihdytetyn tuulen vaikutuksesta jauhehiukkaset kuljetetaan positiivisesti, kun ne ruiskutetaan ulos aseen rungosta ja ne tulevat kosketuksiin negatiivisesti varautuneiden profiilien kanssa. Sähköstaattinen adsorptio ja korkean lämpötilan kovettuminen. Se myös parantaa päällysteen lujuutta ja estää maalikalvon putoamisen.

Itse prosessin näkökulmasta sillä on erittäin korkea tekninen koostumus, ja eri värejä käyttävien maalien käyttöönotto tuottaa koristeellisia vaikutuksia eri väreillä. Se sopii paremmin sisustuksen tarpeisiin, ja se on myös linjassa alumiiniprofiilien kehityskehityksen kanssa rakennusalalla. Johdonmukainen. Erityisesti suihkuprofiilien ja lämpösulkusiltojen yhdistetty käyttö on tehnyt niistä muodikkaampia, mikä mahdollistaa jauhemaalattujen profiilien kehityksen lisäämisen ja myös muiden käsittelymenetelmien korvaamattomuuden.