19@zl-alu.com +8618825982330
Suulakepuristetun profiilin pinnanlaadun vaikutus tiivistyksen laatuun

Suulakepuristetun profiilin pinnanlaadun vaikutus tiivistyksen laatuun

Dec 08, 2019

Suulakepuristetun profiilin pinnanlaadun vaikutus tiivistyksen laatuun


Tällä hetkellä ei ole suoria kokeita suulakepuristuksen, vanhenemisprosessin ja tiivistysasteen välisen suhteen todistamiseksi, mutta suulakepuristusprosessi voi vaikuttaa oksidikalvon muodostumiseen, rakenteeseen ja ominaisuuksiin ja vaikuttaa sitten saumauksen laatuun.

Käytäntö on osoittanut, että tuotteiden pinnanlaatu hapettumisen ja värjäytymisen jälkeen riippuu toisaalta itse hapetusprosessista, ja se määritetään pääasiassa tuotteen pintaolosuhteiden suulakepuristuksen aikana, etenkin jos kiillotuskäsittelyä ei ole.

Sileä ja kirkas tuotepinta on helppo saada tyydyttävästä oksidikalvosta, jolla on tasainen kalvonpaksuus, hyvä jatkuvuus, tasainen kalvon huokosjakauma ja säännöllinen reikäkuvio. Tällaisella oksidikalvolla ei ole vain hyviä fysikaalisia ominaisuuksia, vaan sillä on myös korkea kemiallinen aktiivisuus. Se loi hyvän perustan sulkemisen sujuvalle ja luotettavalle loppuun saattamiselle.

Huono tuotteen pinta ei vain vaikuta ulkonäköön, vaan tekee usein oksidikalvosta viallisen, epätasaisen värjäytymisen, huonon tiivistyksen jne. Ja jopa ehdottoman jätteen, jota ei voida muokata uudelleen. Jotta voidaan varmistaa, että oksidikalvon sulkeminen matalassa lämpötilassa voidaan suorittaa sujuvasti, valmistetaan korkealaatuiset rakennusalumiinimateriaalit, jotka täyttävät standardin GB / T5237-93 vaatimukset. Tuotannossa tulisi kiinnittää huomiota:

L (l) Suulakepuristetun tuotteen pinnanlaatu on perusta korkealaatuisten oksidikalvojen valmistukselle. Hapettimen syöttölaitteiden on tarkistettava huolellisesti hapettuvien materiaalien pinta. Jos ongelmia ilmenee, ne tulisi valita ajoissa.

(2) Lämpötilaa ja virtaa on valvottava hapettumisen tuotannon aikana, etenkin lämpötilan ei saa olla korkeampi kuin 24 ℃. Pese hyvin, jotta epäpuhtaudet eivät pääse tiivistysreikään.

(3) Tiivistyssäiliön hallinnoinnissa, nikkeli-ionin, fluoridi-ionin pitoisuuden, tila-arvon ja säiliön nesteen lämpötilan kontrolloimisessa tietyllä alueella tulisi olla erityinen henkilö, joka valvoo säiliönesteen valmistelua ja säätämistä.

(4) Tiivistysaste tulisi testata sen jälkeen, kun tuotetta on jätetty 12 tunniksi, jotta tiedot ovat oikeita.

Täällä on Guangdong Zhonglian Aluminium Profile Co Ltd: n suulakepuristuspinta. Yleinen noudata GB-standardia.

aluminium pipes tubes 2