19@zl-alu.com +8618825982330
Suulakepuristusintruktio

Suulakepuristusintruktio

Jan 16, 2020

Ekstruusio on prosessi, jota käytetään kiinteän poikkileikkausprofiilin objektien luomiseen. Materiaali työnnetään halutun poikkileikkauksen omaavan muotin läpi. Tämän prosessin kaksi pääasiallista etua verrattuna muihin valmistusprosesseihin on sen kyky luoda erittäin monimutkaisia ​​poikkileikkauksia ja työstömateriaaleja, jotka ovat hauraita, koska materiaali kohtaa vain puristus- ja leikkausjännitykset. Se muodostaa myös osia, joilla on erinomainen pintakäsittely.

Piirustus on samanlainen prosessi, jossa materiaalin vetolujuus vedetään sitä muotin läpi. Tämä rajoittaa muutoksen määrän, joka voidaan suorittaa yhdessä vaiheessa, joten se rajoittuu yksinkertaisempiin muotoihin, ja yleensä tarvitaan useita vaiheita. Piirustus on pää tapa tuottaa lankaa. Myös metallitangot ja -putket vedetään usein.

Ekstruusio voi olla jatkuvaa (tuottaa teoreettisesti äärettömän pitkän materiaalin) tai puolijatkuvaa (tuottaa useita kappaleita). Suulakepuristusprosessi voidaan suorittaa materiaalilla kuumana tai kylmänä. Yleisesti suulakepuristettuja materiaaleja ovat metallit, polymeerit, keramiikka, betoni, mallinnussavi ja elintarvikkeet. Suulakepuristustuotteita kutsutaan yleensä "suulakepuristeiksi".

HDPE-putki suulakepuristuksen aikana. HDPE-materiaali tulee lämmittimestä, suulakkeeseen, sitten jäähdytysastiaan. Tämä Acu-Power-putken putki ekstrudoidaan - musta sisällä ohuella oranssilla vaipalla virtajohtojen osoittamiseksi.

Tätä kutsutaan myös "rei'ityslaippoksi", onttoja onteloita suulakepuristetussa materiaalissa ei voida tuottaa käyttämällä yksinkertaista tasaista suulakepuristussuulaketta, koska suulakkeen keskiestettä ei voitaisi tukea. Sen sijaan muotti on syvyyden omaavan lohkon muoto, joka alkaa ensin muotoprofiilista, joka tukee keskiosaa. Suulakkeen muoto muuttuu sitten sisäisesti pituuttaan pitkin lopulliseen muotoon ripustettujen keskikappaleiden ollessa tuettu suulakkeen takana. Materiaali virtaa tukien ympärillä ja sulautuu yhteen halutun suljetun muodon luomiseksi.

Metallien suulakepuristusprosessi voi myös lisätä materiaalin lujuutta.