19@zl-alu.com +8618825982330
Kuinka parantaa laatua alumiinisuulakepuristus kuolee

Kuinka parantaa laatua alumiinisuulakepuristus kuolee

Dec 28, 2017

Alumiinilejeerinkiprofiilien kasvavan kilpailun myötä monet alumiiniprofiilivalmistajat ovat investoineet paljon energiaa suulakepuristamisen hankintaan, käyttöön, huoltoon ja hallintaan. Tämä on erittäin hyvä merkki. Mutta parantamaan alumiinipuristustekniikkaa täytyy aloittaa muotin yksityiskohdista, tehdä tilastollinen analyysi muotista ja kustannusten hallintaa, jotta voidaan tarttua aloitteeseen .

Todellisessa tuotannossa osa muotista ei pysty saavuttamaan odotettua tuottoa puristettaessa, vaikka alle 20 baaria puristetaan tai jopa romutetaan vähemmän kuin kaksi kertaa koneessa, kalliista muototerästä tehdyt muotit ovat kaukana .

Saavuttaakseen sen hyödyt, tämä ilmiö monissa kotimaisissa   Alumiinituotantoyritykset ovat tällä hetkellä laajalle levinneitä, mikä paitsi aiheutti paljon taloudellisia tappioita, mutta myös energian tuhlausta.

Miten ratkaista tämä ongelma? Kuinka parantaa alumiinipuristustekniikan laatua?

Ensinnäkin koneessa oleva muotti on ennen kiillotusta kiillotettava, työskentele yleisten vaatimusten kanssa peilillä. Tasainen ja pystysuora   muotinhihnasta tulee tarkastaa ennen asennusta. Nitridin laatu jossain määrin, työn laatu kiillotettu pinta. Muotin ontelo on puhdistettava korkeapainekaasulla ja harjalla puhtaana, ei pölyä tai vieraita aineita sisältäviä epäpuhtauksia tai helposti johtaa metallivirtaukseen vetämällä työvyöhykkeestä, profiilituotteiden suulakepuristus näyttää paksulta tai kirjurilta ja muilta virheiltä.

Toiseksi ekstruusiomuottieristysaika on yleensä noin 2-3 tuntia, mutta enintään 8 tuntia tai muotin työstö nitridikerroksen kovuuden kanssa johtaa koneen kulumattomuuteen profiilipinnan   karheus, vakava voi aiheuttaa ristissä ja muita vikoja.

Kolmanneksi alkalipesun oikea käyttö (keittotila) -menetelmä. Muottien purkaminen, sitten muotin lämpötila yli 500 ° C, jos se välittömästi upotetaan alkali- veteen, koska alkalin veden lämpötila on paljon alhaisempi kuin muotin lämpötila, jos muotin lämpötila laski nopeasti, muotti halkeilua ilmiö. Oikea tapa on purkaa muotti sen jälkeen, kun muotti asetettiin ilmaan 100 - 150 ° C : seen ja upotettiin sitten emäksiseen veteen.

Neljänneksi optimoi ekstruusioprosessi. Muotin tieteellisen elämän laajentamiseksi muotintuotannon järkevä käyttö on yksi näkökohta, jota ei voida sivuuttaa. Koska suulakepuristustöiden työskentelyolosuhteet ovat erittäin huonot, niiden on toteutettava kohtuulliset toimenpiteet suulakepuristustuotannossa kuonon järjestämisen varmistamiseksi.

Viidenneksi esipuristusmuotin muotin on oltava kohtuullinen pinta-nitridointimenetelmä. Pinta-nitridirakenteinen käsittely voi tehdä muotista riittävän sitkeyden ylläpitämisen edellytyksen, joka parantaa suuresti muotin pinnan kovuutta muotien käytön vähentämiseksi lämmön kulumisen aikaansaamiseksi.   On huomattava, että pintytutraus ei ole päättynyt kerran, kun muotin huollosta on suoritettava 3-4 kertaa toistuva nitridointi, nitriinikerrospaksuuden yleiset vaatimukset ovat 0,15 mm tai niin.

Kuudes, muotin käyttö alhaisesta korkeaan ja sitten alhaisen intensiteetin käyttöön. Muotti tuli juuri palveluaikaan, metallin sisäinen organisatorinen suorituskyky on edelleen kelluva vaiheessa, jonka aikana alhaisen intensiteetin käyttöohjelmaa tulisi käyttää muottien siirtymiseen vakaana ajanjaksona.

Seitsemäntenä , jotta muotti vahvistetaan tuotantoprosessin ekstruusioprosessissa, se parantaa jokaisen muotitiedostojen ja hallinnan seurantaa. Suulakepuristussuulake tehtaalta lopettamaan homeen romuttamisen, väliaika on niin lyhyt kuin muutaman kuukauden, jopa yli vuoden. Pohjimmiltaan muotitallenteiden käyttö tallentaa myös tuotantoprosessin profiilin.

Kahdeksan h , valitse oikea suulakepuristuskone tuotantoon. Ekstruusiotuotanto ennen koko profiilin koko poikkileikkausta lasketaan täysin profiilipinnan, seinämän paksuuden ja suulakepuristuskertoimen λ monimutkaisuuden mukaan ekstruuderin vetoisuuden koon määrittämiseksi.

Yhdeksäs , alumiinipuristusosasto itse muuttuu jatkuvasti ja alumiinipuristustekniikan kehittyminen nykyään alumiinilla on edut pienen painon, hyvän lujuuden ja niin edelleen. Alumiinista on jo olemassa monia aloja, jotka eivät ole alkuperäisen materiaalin sijaan. Erikoisosan erikoisosan erikoisosan erikoisosion takia muotoilu ja tuotanto vaikeutuvat.

Kymmenes , kohtuullinen valinta aihio ja lämmityslämpötila. Tiukasti kontrolloida ekstruusio-aihion metalliseoskoostumusta. Tällä hetkellä yleiset liiketoiminnan vaatimukset harkko raekoko jopa standardi parantaa plastisuus ja vähentää eroa.

zhonglian mold.jpg


Josephine, sähköposti: pailianlvye@163.com

 

Liittyvät tuotteet:

6063 T5 Alloy Industrial Aluminium Extrusions Alumiiniprofiili Anodisoidulla pintakäsittelyllä

v-slot-alumiiniprofiili Tehdasvalmisteinen yritys NO. EF4040 valkoinen jauhemaalattu t-raita 3000 tonnia ulostuloa