19@zl-alu.com +8618825982330
Teolliset alumiiniprofiilit

Teolliset alumiiniprofiilit

Sep 01, 2018

Teolliset alumiinin käsittelymenetelmät

Alumiinisten alumiiniprofiilien prosessointiin kuuluu pääasiassa muovaus ja pintakäsittely.

1. Muodostuksen käsittely

Lähes kaksi menetelmää alumiiniprofiilien muodostamiseksi: suulakepuristus ja valssaus.

Ekstruusio on yleinen muovausmenetelmä teollisille alumiiniprofiileille. Ensinnäkin alumiiniprofiilimuotti valmistetaan profiilin osasta ja pyöreä valssauha, joka on lämmitetty kriittiseen kohtaan, suulakepuristetaan muotista ekstruuderin avulla. Esimerkiksi 6063-alumiiniprofiileissa on ilmajäähdytyksen sammutusprosessi ja keinotekoinen vanhenemiskäsittely ekstruusioprosessissa, jotta alumiiniprofiilin lämpökäsittelyvahvistus saadaan loppuun ja erilaisten alumiiniseosten lämpökäsittelymenetelmät ovat erilaiset.

Valssausmenetelmää käytetään, kun vaaditaan suuria ja keskikokoisia tankoja ja poikkileikkauksia yksinkertaisilla poikkileikkausmuodoilla, jotka vaativat suuria määriä ja eivät ole kovin vaativat koon ja pinnan laadun suhteen.

2. Pintakäsittely

Teollisten alumiiniprofiilien pintakäsittelymenetelmä on yleensä pintaanodisoiva, ja jotkin osat edellyttävät käsittelyä, kuten ruiskutusta ja elektroforeesia.

Pinnan anodisointikäsittely on käyttää elektrolyysiperiaatetta paksumman ja tiiviimmän oksidikalvon muodostamiseksi teollisen alumiiniprofiilin pinnalle lisäämällä siten alumiiniseosmateriaalin korroosionkestävyyttä. Tämän jälkeen on tarpeen sitoa teolliset alumiiniprofiilit.