19@zl-alu.com +8618825982330
Kiinan alumiiniteollisuusalan tilanne ja suunta uudella aikakaudella

Kiinan alumiiniteollisuusalan tilanne ja suunta uudella aikakaudella

Sep 16, 2018

Kiinan alumiiniteollisuusalan tilanne ja suunta uudella aikakaudella

China Nonferrous Metals -verkosto

 

图片.png

 

Toimittajan huomautus: China Nonferrous Metal Processing Industry Associationin puheenjohtaja Fan Shunke esitteli kattavan johdon Kiinan alumiiniteollisuudelle perustavanlaatuisen tilanteen ja kehitysominaisuuksien osalta Kiinan alumiiniteollisuuden vuosittaisessa kokouksessa aiheesta "Tilanne ja suunta Kiinan alumiiniteollisuudelle New Era -yrityksessä "hiljattain. Alumiiniteollisuus joutuu tilanteeseen ja sen pyrkimyksiin.

 

Minä . Perustavanlaatuinen tilanne

 

(1) Tuotos

 

Jalostusyhdistyksen ja Antaiken yhdessä julkaisemien tietojen mukaan alumiinilla käsiteltyjen materiaalien, kuten levyt, nauhat, alumiiniprofiilisuodattimet, kalvot, lanka, alumiinipulverit ja kaatopaikat, kokonaistuotanto vuonna 2017 ovat 38,2 miljoonaa tonnia. Alumiinilevyjen ja nauhojen tuotos on 34,05 miljoonaa tonnia, mikä on 7,8 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016. Niiden joukossa oli 10,3 miljoonaa tonnia alumiininauhaa, 14,2 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna; 3,65 miljoonaa tonnia alumiinifoliota, 14,8% enemmän kuin edellisvuonna; 19,5 miljoonaa tonnia alumiinipuristusmateriaalia, 5,1% enemmän kuin edellisvuonna. Vuonna 2017 Kiinan osuus maailman kokonaistuotannosta oli 57 prosenttia.

aluminum profile 1.jpg

 

(2) Nopeuta

 

Kiinan alumiinituotanto kasvoi nopeasti ja alkoi ylittää muiden maiden summan vuonna 2010. Vuodesta 2001 vuoteen 2017 alumiinin jalostusmateriaalien tuotanto Kiinassa kasvoi 16,6 prosenttiin, mikä oli huomattavasti korkeampi kuin 1,9 prosentin keskimääräinen kasvuvauhti. muissa maissa, ja siitä tuli keskeinen voima maailmanlaajuisen alumiinituotannon kasvun edistämiseksi.

 

(3) Vienti

 

Kiina on maailman ensimmäinen alumiinin viejä. Kokonaisvienti vuonna 2005 ja nettovienti vuonna 2017 olivat 3 miljoonaa 820 tuhatta tonnia. Niistä alumiiniprofiileja vuonna 2001 Varhainen nettoviennitys, alumiinifolio vuonna 2004 net viennin, alumiini nauha alumiiniprofiili vuonna 2008 net vienti. Kiinan alumiinituotanto vastaa lähinnä kotimaista kysyntää, ja sen kokonaiskulutus on vuonna 2017 34,45 miljoonaa tonnia, josta kotimaassa kulutettiin 30,23 miljoonaa tonnia ja vietiin 4,22 miljoonaa tonnia eli noin 12 prosenttia kokonaiskulutuksesta.

 

(4) Vientiyksikköhinta

 

Suurin osa Kiinan viennistä on tavallisia alumiinituotteita, joilla on keskipitkä ja alhainen lisäarvo. Vuonna 2017 alumiinipalkin, kaistaleen ja kalvon viennin yksikköhinnat ovat 5,6%, 21,9% ja 26,1% pienemmät kuin maailmanlaajuinen keskiarvo.

 

(5) Investoinnit

 

Vuonna 2017 Kiinan alumiiniteollisuus teki investoinnit 164,6 miljardin RMB: n kiinteään omaisuuteen, jota seurasivat 2015, 2016 kaksi vuotta taaksepäin kasvu, kasvua 6,0%; taseen loppusumma 813,6 miljardia RMB, omaisuus-vastuu suhde 55,9%; vaikka alumiinin jalostusteollisuus säilytti kannattavuuden, mutta kannattavuuden kokonaistaso heikentyi, tulo marginaali 2017 on 4,7%, marras-maaliskuu 2018 Alin 4% eli 3,5%. Investointien kasvu on piristynyt ja kannattavuus on laskenut edelleen.

 

6) Kapasiteetin käyttöaste ja teollisuuden keskittyminen

 

Vuonna 2017 Kiinan kokonaistuotanto alumiinien käsittelymateriaaleista oli 38,2 miljoonaa tonnia; Valtion tilastotoimiston tilastojen mukaan vuoden 2017 mittaisen asteikon yläpuolella olevien alumiiniteollisuusyritysten määrä oli vuonna 2004 ja alumiiniteollisuusyritysten keskimääräinen tuotos oli vain 19 000 tonnia ja alhainen intensiivisen tuotannon määrä.

 

II , Kehitysominaisuudet

 

(1)    Ylä- ja loppupään integraatio, lyhyt prosessi on erittäin arvostettu.

 

aluminum profile 2.JPG

Alumiinipuristusaineiden, vierekkäisten alumiiniputkien ja alumiinista valmistettujen alumiinisten saumojen osuus on kasvanut, energiansäästö, kustannusten alentaminen ja tehokkuuden lisääminen ovat olleet ilmeisiä ja alumiinikäsittelyn taajama-alue on siirtynyt kulutuksesta raaka-ainetuotantoalueelle. Shandong on Kiinan suurin elektrolyyttisen alumiinin tuottaja, ja siitä on tullut myös alumiiniteollisuuden lyhyiden tuotantomenetelmien pitoisuusalue Kiinassa ja jopa maailmassa.

 

(2) Teollisuusklusterien kasvu ja teollisuuden tehokkuuden parantaminen.

 

Yritykset kokoontuvat alueelle muodostaakseen klusterivaikutuksen, voivat jakaa teollisen ekologian, yritysten yksilöllisen ja alueellisen kilpailukyvyn voidaan tehokkaasti parantaa. Kiinan kypsät teolliset klusterit ovat Shandong, Henan, Guangdong, Etelä-Kiinan meri, Chongqing ja Jangtse-joen suisto.aluminum profile 13.jpg

(3) Alumiinilajikkeiden kehitysvaiheet ovat erilaiset.

 

Suulakepuristusmateriaali, alumiiniprofiili on eräänlainen erinomainen alumiinimateriaali maassamme, jolla on suuri tuotos, täydellinen valikoima, erinomainen laatu, syvällisen jalostuksen varhaiset laajennukset, kehittyneet standardit, kehittyneet laitteet ja kohtuullinen asettelu. jotkut suulakepuristusyritykset ovat jo tulleet maailman johtajiksi voimakkaan maan alkuvaiheessa. alumiinifolion tuotanto on tullut vaiheessa rinnalla kehittyneiden maiden, joilla on suuri tuotanto, tuotteet. Se on ainoa maa maailmassa, joka pystyy tuottamaan ultra-ohut kondensaattorin alumiinifolio, jonka leveys on yli 1,1 m ja leveys 0,004 mm. Jotkin kehittyneiden tuotteiden tuotantokapasiteettia ja laatua on kuitenkin edelleen aukkoja. Vahva, mutta abs, lentoliikenteen alumiini ja muut huipputuotekehitysteknologiat ja tuoteprosentit ovat suuret kuilu kehittyneiden maiden kanssa, erityisesti siviili-ilma-alusten alumiinin markkinaosuus on hyvin alhainen; syvällisen käsittelyn laajentamisen lisäksi alkoi monilla teollisuudenaloilla.

 

(4) Alumiinilevyjen tuotantolaitteisto on tullut maailman edistyneisiin riveihin 10 vuodessa.

 

Suulakepuristustuotannossa on suuren mittakaavan suulakepuristuskone, jonka suuri määrä on yli 120 metristä suulakepuristustekniikkaa yli 45 mn, joista 225 mn suuruinen, maailman ainutlaatuinen vetoisuus; useita saksalaista SMS Meer GmbH -yhdistelmää. Alumiinifolion valmistuksessa on tekniikka, jolla valmistetaan alumiinifoliota valulla ja valssausnauhalla. Lähes 80% alumiinifolioista tuottaa tämä lyhyt prosessi, energiaa säästävä ja ympäristönsuojeluteknologia; on maailman leveämpiä alumiinifolionvalssaamoja; ja siellä on enemmän valssaamoja Saksassa Achenbach kuin maailmassa. Kaistaleen alumiiniprofiilituotannossa kuuma kaistaleidenvalmistuslinja on täydellinen tyyli, suuri määrä, kehittyneitä, 1 + 3 - 1 + 5 kuumalinjan tuotantolinjaa lähes 20; Saksan SMS Meer GmbH: lla on suuri joukko kuumakaistalehtaita maailmassa. High-end-segmentti, erikoistuneiden ABS-levyjen tuotantolinjoja, ilmailun paksu levy, pursotus, taonta tuotantolinjoja, laitteita johtava maailma. Alumiininen syvä käsittelykapasiteetti on parantunut merkittävästi. Kitkahitsaus hitsaus- ja työstökeskusten laitteet ovat saavuttaneet maailman edistyneen tason. Pintakäsittely on valmis. Jalostuslaitteiden vienti saavuttaa nolla läpimurto, Zhuoshen Foil Rolling Mill viety Japaniin.

 

(5) Suurten yritysten syntyminen ja kansainvälisen vaikutusvallan kohokohta

aluminum profile 15.jpgZhongwang Tianjin nauhat hanke on maailmanlaajuinen mittakaavassa suuri, kehittyneiden laitteiden alumiini nauhat monomeeri projekti; Shandong Longkou, Binzhou on maailmanlaajuinen teollisuuden ketju täydellinen, erilaisia täydellinen alue; maailma 440m yläpuolella kymmenen rakennusten rakentamisessa käytettävät verhoseinäprofiilit ovat Xingfa, Jianmei ja muut kiinalaiset valmistajat; Dingsheng on suuri alumiinifolion valmistaja.

 

(6) Paranna pehmeää tehoa ja kehitä erottuvia piirteitä.

 

SNTO-konserni, Shandong Conglin, Midas Holdings, Liyuan Precision ja muut intensiivisen jalostuksen laajennukset, jotka tarjoavat ratkaisuja jatkokäyttäjille; CHALCO Ruimin, Jianmei Aluminium, Wanhe Teollisuus, Dingsheng Uudet materiaalit ja muut keskittyä markkinoiden segmentointi, joka muodostaa ammatilliset ominaisuudet; Kiina Zhongwang, Nanshan Aluminium, Zhongfu Industrial, Kiina Hongqiao ja muut pääkaupungin avulla Kenttä on saavuttanut hyppäävän kehityksen.

 

(7) nopeutetaan innovaatioiden vauhtia ja saavutetaan hedelmällisiä tuloksia.

aluminum profile 14.jpg

 

Eri lajikkeiden ja laadun suhteen tuonnin korvaaminen jatkoi edistystä, ei pelkästään siviilialalla vaan myös korkealaatuisten alumiinituotteiden alalla, pääsääntöisesti eroon riippuvuudesta tuontituotteista. Yleisten alumiiniseosten rakennusprofiilien, alumiinirunko- ja alumiinifolion laatu on yleisesti kansainväliselle tasolle. Standardien ja patenttien osalta kansalliset standardit, kuten GB / T 5237 "alumiiniseoskotelon rakennusprofiilit", "gb / T 3198" alumiini- ja alumiiniseoslevy "," gb / T 3880 "alumiini- ja alumiiniseoslevyt ja nauhat yleisille teollisuuskäyttö "," gb / T 8013 "alumiini- ja alumiiniseosoksidioksidikalvo ja orgaaninen polymeerikalvo" on tunnustettu ja hyväksytty monissa maailman maissa. Alumiinipatenttien kokonaismäärä oli 31023, joista 12928 patenttien osuus oli 42% .Teollisuuden ja teknologian saavutuksia, tutkimusta ja soveltamista 12000 tonnia ilmailu-alumiiniseoskotelossa paksu levyjännityksen piirustus laitteiden suorituskykyinen suuren kokoinen monimutkainen poikkileikkaus alumiiniseoskotelon profiilisuodatus ja sovellusteknologia voitti toisen luokan kansallinen tieteen ja teknologian palkinto, korkea lujuus ja korkea sitkeys 7050 alumiiniseos super-paksu levy teollinen valmistus teknologia romu alumiiniseoskotelossa reg energiatehokkuuskomponentti teollistustekniikka Uunin yhtenäisen ja tarkan lämmityksen avainteknologiat ja sovellukset palkitaan Kiinan tiede- ja teknologiateollisuuden ensimmäisen palkinnon. Innovaatio, CHALCO, Xinjiang Joinworld, CYMCO, Northeast Light Alloy Co, Ltd 17 yritystä alumiinin jalostus teknologian keskuksen valtion.

 

(8) Laajentuvissa sovelluksissa on saavutettu merkittäviä saavutuksia, ja uusia tuotteita syntyy edelleen.

 

Liikenteen alalla alumiini on korvattu teräksellä ja rakennusteollisuus on edistynyt myönteisesti alumiinipuhdistuksen alalla puun ja alumiinin osalta muovipakkauksissa. On selvää, että Kiinassa on rakennettu yli 50 alumiiniseoskotelon ylivuotetta ja yli 20 on rakenteilla; kotitalouksien rakennustyön aluminoitumisnopeus ylittää 17%; alumiinisten hyötyajoneuvojen määrä Kiinassa ylittää 55 000, joista alumiinisten uusien energiabussien määrä ylittää 35 000.

 

III haasteet

 

(1)    kysynnän kokonaismäärä on yksi kerrallaan ja kasvuvauhti kaventuu.

aluminum profile 17.jpg

 

Tutkimus osoittaa, että Kiinan asukaskohtainen alumiinin kulutus todennäköisesti tulee kyllästysvaiheeseen kuuden-seitsemän vuoden aikana, ja koko kaliipin alumiinin kulutus tulee myös tasankeräykseen noin 2023. Sen odotetaan saavuttavan asteikon 46 miljoonasta 50 miljoonaan tonniin. Kiinan talous on noussut uusiin normaaliin kasvuvauhtiin nopeasta kasvusta keskipitkällä ja nopealla nopeudella, ja alumiinin kysynnän kasvu on hidastunut systemaattisesti. Samanaikaisesti jälkiteollisen aikakauden aikana on yleistä, että kulutuksen intensiteetti heikkenee ja kulutuksen kasvun odotetaan laskevan edellisestä kahdesta numerosta noin 6 prosenttiin.

 

(2)    tuotteiden vakava homogenisointi ja alan tehostunut kilpailu.

 

Ylikapasiteetti, alhainen teollisuuskonsentraatio, tuotteiden vakava homogenisointi, teollisuuden kilpailu on yleensä kovaa; ylimääräistä kapasiteettia ei ole olemassa vain alhaisen lopputuotteen tuotteissa, vaan myös korkealaatuisten tuotteiden levityksessä. Alumiiniteollisuus on arvostettava.

 

(3) Perusindikaattori on jäljessä teollisuuden kehityksestä.

 

Tässä vaiheessa uusien metalliseosten kehittämisessä ei vielä ole itsenäistä innovointia. Erikoisvalmisteiden tutkimus- ja kehitystoiminta lähinnä jäljittelee ulkomailta. AA: n rekisteröimät alumiiniseosmerkit ovat lähes 700, joista vain kolme on Kiinasta. Perusteoriaa ja teknologiaa koskeva tutkimus on jäljessä, eikä teknisiä pullonkauloja jäljessä ole tarpeeksi tutkimusta yhteisistä tieteellisistä ongelmista. Esimerkiksi lejeerinkiin perustuvat teoriat, lejeerinki- mekanismin vahvistaminen, lämpökäsittelyteoria, dislocation-teoria, muovinen deformaatioteoria, murtumismekanismi, korroosion teoria, mikrorakenteen ja ominaisuuksien suhde sekä monet muut perusperiaatteen näkökohdat leveydestä riippumatta ja syvyys kehittyneiden maiden on suuri ero.

 

(3)    Ympäristövaatimukset ovat tiukat, ja tarkastajat yleensä ovat normaaleja.


Nykyään ympäristönsuojelustandardit parantuvat jatkuvasti, ja alumiiniprofiiliteollisuuden epäpuhtauksien purkausstandardit on myös muotoiltu. Vaarallisen jätteen valvonnan ja valvonnan merkitys kasvaa.

 

Alumiinipuristustuotannon ympäristöriskipisteet ovat: valuprosessissa syntynyt jätekaasu ja jätejäämä, josta alumiinijäännös kuuluu vaaralliseen jätteeseen; ekstruusioprosessi, suurin saastumisen lähde on muotin pintakäsittely jätevesi; hapetuselektroforeesiprosessissa, pääasiassa jätekaasujen pilaantumisesta, jätevesistä ja jätevedestä jäljelle jääneestä jäännöksestä (joka on nykyään vain suuria ympäristösuojeluviranomaisten luetteloina vaarallisena jätteenä). Pölyävän ruiskutuksen ja maalauksen tärkeimmät prosessit ovat orgaanisen liuottimen jätekaasujen pilaantuminen, esikäsittelyjäteveden saastuminen ja jäteveden pilaantuminen (vaarallinen jäte).

 

Alumiinirunkoisten yritysten pilaantumisongelmien tärkeimmät yhteydet ovat seuraavat: sulatus- ja valuprosessi on samanlainen kuin alumiinipuristusyrityksissä; kuumavalssausprosessissa käytetty emulgoidun nesteen on suodatettava suodattimen läpi kierrätettäväksi ja jätesuodatinliina kuuluu vaaralliseen jätteeseen; kylmävalssauksessa käytettävä valssaava öljy on käytettävä uudelleen ja rullattava. Prosessissa suodatukseen on käytettävä piimaa ja muita aineita. Hävitetty diatomiitti ja muut aineet ovat vaarallisia jätteitä.

 

(5) Yritysten velkaanturiski korostaa

 

Viime vuosina alumiinin jalostusyritysten velkaraja on lisääntynyt, konkurssi- ja konkurssitilanteita esiintyy usein, yritysten on kiinnitettävä riittävästi huomiota etukäteen estääkseen.

 

(6) Kaupallisten kitkojen kokonaisvaltainen parantaminen

 

Yhdysvallat herättää maailmanlaajuisen kauppasodan, johon liittyy monia tuotteita, jotka ulottuvat 100 miljardin Yhdysvaltain dollarin laajuuteen. Kun otetaan huomioon alumiinin laaja käyttö, kaupallisen kitkan päivittämisellä ei ole suoraa vaikutusta, vaan myös epäsuora vaikutus alumiiniteollisuuteen.

 

Amerikan vaikutus Kiinan alumiinifolioon ja nauhaan on ilmestynyt. Vuonna 2017 Kiina vietiin 145 000 tonnia alumiinifoliota Yhdysvaltoihin, mikä on 12,1 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016. vuoden 2018 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana vietiin 16 000 tonnia alumiinifoliota, laskua 67,5 prosenttia samaan ajanjaksoon verrattuna; ja huhtikuussa 2018 toteutettiin kaksinkertaisen käänteisen levyn ja nauhan ennakkoratkaisu, ja Kiinan vienti Yhdysvaltoihin vähenee huomattavasti.

 

IV , tavoitteet ja ohjeet

 

Uuden tilanteen vuoksi koko teollisuuden on pyrittävä parantamaan kehityksen laatua ja tehokkuutta, tehostamaan tarjonnan tehokkuutta, täyttämään jatkuvasti ihmisten kasvavat tarpeet parempaan elämään ja edistämään alumiiniteollisuusalan muuttamista suuresta maasta voimakkaaseen maahan .

 

V , vastatoimet

 

(1)    Itsenäisten innovaatioiden vahvistaminen.

aluminum profile 7.jpg

 

Vahvistetaan perustutkimusta ja sovellustutkimusta ja -kehitystä; kiinnittää huomiota patentteihin, standardeihin, tieteellisiin ja teknologisiin saavutuksiin, seurata kehittynyttä teknologiaa; edistää kiinalaista teknologiaa, kiinalaisia laitteita, kiinalaisia tuotteita, kiinalainen standardi mennä ulos; parantamaan teollisuuden, yliopiston ja tutkimuksen välistä yhteistyömekanismia, antamaan täysipainoisesti insinöörikeskusta, yritysteknologiakeskusta, yritystutkimuslaitosta, akateemikon työasemaa, postdoktorin työasemaa ja niin edelleen.

 

(2) Laajentavat aktiivisesti sovelluksia

 

Alumiinin kulutustaso ja kehittyneet maat ovat edelleen eroja, ja vielä on kehitettävä monia uusia sovelluksia. Alumiiniteollisuuden on pyrittävä: kouluttamaan asiakkaita, julkistamaan laajalti alumiinin edut; syvällinen kuluttaja, alumiinisovellusten aktiivinen tunkeutuminen; laajentaa syvää käsittelyä, tarjota kokonaisratkaisu.

 

(3) kiinnitettävä huomiota pääomatoimiin

 

Ehdollisten yritysten olisi aktiivisesti suunniteltava päästäkseen julkiseen toimintaan ja saavuttamaan yritysvastuun, lisäarvon lisäarvon, lisäarvon lisäarvon ja brändin lisäarvon pääomamarkkinoilla. Meidän on kiinnitettävä huomiota ja hyödynnettävä alumiinin taloudellisia ominaisuuksia ja harkittava täysimääräisesti alumiinin hinnan vaihtelua. Futuurivälineiden ja suojaustoiminnan avulla voidaan välttää riski alumiiniharkon raaka-aineiden hintojen vaihtelusta tiettyyn laajuuteen, parantaa pääoman käytön tehokkuutta, estää riski ja voitto hallittavissa olevilla alueilla ja samalla tuntea muutos tarjonta ja kysyntä etukäteen, tieteellinen raaka-aineiden hankinta ja muu toiminta ja tuotanto.

 

(4) kiinnitä huomiota lahjakkuuskoulutukseen

 

Rakenna yrittäjyyttä ja perkele yrittäjyyttä kahdessa sukupolvessa. Yrittäjät ovat aina olleet perusta innovatiivisen talouden kehitykselle, innovatiivisen talouden kehittäminen on maailman trendi, kiinalaisilla yrittäjillä on hyvät mahdollisuudet, alumiiniteollisuus tarvitsee myös enemmän yrittäjiä ja innovaattoreita. Meidän on kiinnitettävä huomiota tieteellisen ja teknisen henkilöstön viljelyyn ja tiiminrakennukseen, voimakkaasti edistettävä käsityöläisten henkeä, kehitettävä käsityöläisten kulttuuria, noudatettava ammattietiikkaa, edistettävä huippuosaamista, viljelemään kiinalaisia käsityöläisiä alumiiniteollisuudessa ja luomaan enemmän kiinalaisia jotka tunnetaan maailman alumiiniteollisuudessa.

 

(5) Paranna voimamme ja aktiivisesti käsittelemme kitkaa.

 

Meidän olisi tunnollisesti tutkittava kansainvälistä kauppatilannetta ja tunnustettava kansainvälisten kauppasuhteiden laajentumisen ja normalisoinnin todellisuus. Aktivoi kansainvälisten kauppatapojen kitkakysymys, ei nerokas eikä pelkää asiaa, yritysten on aktiivisesti vastattava asiaan ja pyrittävä suojelemaan heidän laillisia oikeuksiaan ja etujaan.

 

(6) Laajentaa kehittyviä markkinoita ja vahvistaa kansainvälistä yhteistyötä tuotantokapasiteetilla.

 

Meidän pitäisi tutkia Kaakkois-Aasian, Etelä-Aasian ja Lähi-idän maiden kulutuspotentiaalia, etsiä aktiivisesti vientisubstituutiomarkkinoita, vakauttaa ja laajentaa alumiiniprofiilivientiä. Parantaakseen maailmanlaajuista asettelua pätevät yritykset voivat hankkia ja osallistua maailman johtaviin alumiinin käsittely- ja sovellusyrityksiin, tehostaa kansainvälistä liiketoimintakapasiteettiaan, integroida syvälle globaalin alumiinin käsittely- ja sovellustekniikan arvoketjuun ja saavuttaa taivutuksen ohittaminen. Alumiinien jalostuskapasiteetin pitäisi myös mennä, kun olosuhteet ovat käytettävissä ja aika on kypsä, suoraan tiheään asutuille maille ja alueille alumiinien jalostusperustojen rakentamiseksi paikallisten tarpeiden mukaiseksi, jotta kansainvälisen kaupan suojelun vaikutus voitaisiin ratkaista jossain määrin.