19@zl-alu.com +8618825982330
Kolme syytä, miksi alumiiniprofiilin väri on epäjohdonmukainen

Kolme syytä, miksi alumiiniprofiilin väri on epäjohdonmukainen

Jul 03, 2018

Kolme syytä, miksi alumiiniprofiilin väri on epäjohdonmukainen


Ensinnäkin anodisoinnin syy

1, hapettumisen värjäytymisen periaate

On hyvin tunnettua, että anodisoitu kalvo koostuu suuresta määrästä kuusikulmaisia yksikkökennoja, jotka ovat kohtisuorassa metallipintaan nähden, kullakin kalvosolulla on kalvon reikä keskellä ja jolla on voimakas adsorptiovoima. Kun hapettunut alumiinituote upotetaan väriaineliuokseen, väriaine Molekyylit tulevat oksidikalvon huokosille diffuusiolla ja samalla muodostavat kovalenttiset sidokset ja ionisidokset, jotka on vaikea erottaa oksidikalvosta. Tämä sidos sidos on palautuva ja desorptiota tapahtuu tietyissä olosuhteissa. Siksi värjäyksen jälkeen on välttämätöntä siirtää tiivistyskäsittely värin korjaamiseksi kalvon huokosissa ja korroosionkestävyyden ja kulutuskestävyyden lisäämiseksi.

2. Anodisointiprosessin vaikutus värjäykseen

Koko hapetusvärjäysprosessissa hapettumisprosessista johtuva huono värjäytyminen on suhteellisen yleistä. Oksidikalvon kalvonpaksuuden ja huokosten yhtenäisyys on lähtökohta ja perusta yhtenäisen värin saamiseksi värjäyksen aikana. Yhtenäisen oksidikalvon saamiseksi riittävä kierrätysmäärä, jäähdytysmäärä ja hyvä johtavuus ovat tärkeitä, ja hapetus on myös tärkeä. Prosessin stabiilisuus.

Rikkihapon konsentraatiota säädetään 180-200 g / l. Hieman korkeampi rikkihapon konsentraatio edistää oksidikalvon liukenemisreaktiota, mikä helpottaa huokosten laajenemista ja on helpompi värjätä;

Alumiini-ionien konsentraatiota säädetään 5 - 15 g / l. Kun alumiini-ioni on alle 5 g / l, muodostuneen oksidikalvon adsorptiokyky pienenee, mikä vaikuttaa väritysnopeuteen. Kun alumiini-ioni on suurempi kuin 15 g / l, oksidikalvon yhtenäisyys vaikuttaa ja epäsäännöllinen kalvokerros todennäköisesti tapahtuu.

Hapetuslämpötilaa säädetään noin 20 ° C: ssa. Hapetuskylvyn lämpötila vaikuttaa merkittävästi värjäykseen. Liian alhainen lämpötila aiheuttaa oksidikalvon kalvon huokosten olevan tiheitä ja värjäysnopeus hidastuu merkittävästi. Kun lämpötila on liian korkea, oksidikalvo on löysä ja helppo jauhemaista. Se ei edistä värjäyksen hallintaa, ja hapetussäiliön lämpötilaeroa on muutettava 2 ° C: n lämpötilassa.

Virran tiheys, säädetty 120-180a / m2. Jos virran tiheys on liian suuri, alumiinituotteen elektrolyysiaika säiliössä lyhenee vastaavasti, kun kalvonpaksuus on vakio, niin että liuoksessa olevan oksidikalvon liukeneminen pienenee, kalvon huokoset ovat tiheät, ja värjäysaika pidennetään. Samanaikaisesti kalvokerros jauhetaan helposti.

Kalvonpaksuus, värjäys edellyttää, että oksidikalvon paksuus on yleensä suurempi kuin 10 um. Kun kalvon paksuus on liian alhainen, värjääminen on yleensä epätasaista, ja kun sen täytyy värjätä tummaa väriä (kuten musta), kalvon paksuus on riittämätön, mikä johtaa rajoitettuun määrään väriaineita ja haluttu väri syvyyttä ei voida saavuttaa.

Yhteenvetona, anodisointi on perusta värjäyksen esiprosessille. Anodisoinnin ongelma on vaikea nähdä tai sitä ei ole lainkaan nähtävissä ennen värjäystä. Kun värjätty, näemme selvästi sellaisia ilmiöitä kuin epätasainen väri. Tällä hetkellä tuotannon työntekijät usein aiheuttavat ongelman syyn epänormaaliksi värjäämiseksi ja jättävät syyt oksidoitumisprosessiin. Tein usein nämä virheet, kun ensiksi hapetetaan.


Toiseksi, värjäämisen syy

1. Pesu ennen värjäystä

Anodisoinnin jälkeen rikkihappoliuos jää oksidikalvon huokosiksi ja siksi alumiinituote on puhdistettava perusteellisesti ennen värjäystä. Vältä epäpuhtaus-ionien syöttämistä värjäysastiaan, erityisesti fosfaatti-ioneja, fluoridi-ioneja jne., Puhdista puhtaan veden puhdistus ennen värjäysastiaa ja on tarpeen seurata veden laatua.

2, 2 väriaine säiliövalmistukseen

Suurin osa värjäyksistä käytetään orgaanisia väriaineita, ja orgaaniset väriaineet ovat alttiita muotille. Jotta estettäisiin tehokkaasti homeen mildewed, säiliö voidaan sterilisoida valkaisuaineella tai fenolipitoisella lääkkeellä ennen kylpyvalmisteen valmistusta. Kylvyn muotoilemisen yhteydessä muottiinhibiittorin lisääminen voi tehokkaasti pidentää väriaineliuoksen käyttöaikaa. Kun kylpy on hyvin valmistettu, se on säilytettävä useita tunteja ennen kuin se voidaan ottaa käyttöön. PH: n stabiilisuuden varmistamiseksi voidaan lisätä etikkahappo-natriumasetaattia.

3, värjäysprosessien hallinta

(1) Lämpötila

Värjäysprosessin aikana värjäytymisnopeus kasvaa lämpötilan noustessa, jolloin tietyn värisävyn värjäämiseksi tarvittava aika vähenee kasvavalla lämpötilalla. Samalla kylvyn lämpötila nousee ja synkroninen tiivistys myös nopeuttaa. Jos lämpötila on liian korkea, synkroninen tiivistys on liian nopea ja värimolekyylit eivät adsorboidu kalvon huokosissa ja väriaineen kerääntyminen johtuu oksidikalvon huokosista. Suljettu ja pysähtynyt, ei pääse vaadittuun syvyyteen, ja värjäys suhteellisen alhaisessa lämpötilassa voi värjätä syvempää väriä, mutta vastaava aika on pidempi. Siksi eri värivaatimuksille värjäämislämpötilaa voidaan säätää sopivasti väriaineiden välttämiseksi. Liian pitkä tai liian lyhyt.

(2) Väriainepitoisuus

Adsorptiolain mukaan tietyissä työolosuhteissa väriaineen adsorptiomäärä eloksoidulla kalvolla kasvaa väriaineen pitoisuuden kasvaessa. Tätä sääntöä sovelletaan kuitenkin vain silloin, kun itse oksidikalvolla on adsorptiokyky. Eri syvyydeltään väriaineen pitoisuus olisi myös säädettävä vastaavasti. Kun säiliö on alunperin muotoiltu, on valmistettava pienempi pitoisuusliuos niin paljon kuin mahdollista. Tuotannon edetessä väriaine kulutetaan jatkuvasti ja kulutettua osaa täydennetään jatkuvasti. Se vie pienen määrän kertoja. Jos väriaineen pitoisuus määritetään, epäpuhtausionien vaikutus on otettava huomioon. Todellinen tehokas pitoisuus voi olla merkittävästi erilainen kuin havaitseminen. Siksi värjäyssäiliön todellista värjäystehoa on verrattava ja testattava säännöllisesti.

Vahvan värjäystehon varmistamiseksi kylvyt voidaan korvata osittain tuotantokauden jälkeen.

(3) Aika

Kuten elektrolyyttisessä värityksessä, kun muut olosuhteet ovat vakioita, väri vähitellen vähenee vähitellen ajan myötä. Yleensä, kun hapetusolosuhteet määritetään, määritetään väriaineen liuoksen, lämpötilan jne. Pitoisuus. Meidän täytyy vain säätää värjäysaikaa saadaksemme asiakkaalle vaaditun värisyvyysnopeuden. Jos värjäysaika on liian lyhyt, saadaan haluttu väri. On kaksi haittaa. Ensinnäkin väri on liian nopea, eikä ole helppo saada tasaista väriä; Väri on liian nopea ja saatu väri ei ole riittävän säänkestävä. Värjäysaika on liian pitkä tai haluttua värisyvyyttä ei voida saada riippumatta siitä, kuinka kauan se kestää. Tällä hetkellä meidän on harkittava, onko oksidikalvo liian ohut tai väriainepitoisuus on liian alhainen.

(4) ph-arvo

Yleensä pH-arvo on 5-6. Vakaa pH-arvo on erittäin tärkeä värjäykselle. Erityisesti sekoitetuille väriaineille eri pH-arvoilla voi olla erilaisia värisävyjä. Lisää pH: n stabiilisuutta kylpyyn valmistuksessa. Puskuriliuos on toteutettavissa oleva menetelmä, ja on välttämätöntä vahvistaa vesipesua ennen värjäystä, jotta vältetään ihmisen hapon saanti.

4, pesu värjäyksen jälkeen

Värjäyksen jälkeen alumiinituote pestään vedellä alumiinituotteen pinnalle kiinnitetyn kelluvan värin poistamiseksi. Tällöin on kiinnitettävä huomiota pesutankin veden laatuun, koska värimolekyylin ja oksidikalvon yhdistelmä on käännettävissä, kun vedessä on paljon epäpuhtaus-ioneja. Se saa värimolekyylit erottamaan oksidikalvosta veteen. Tällä hetkellä se näyttää häipymästä. Tämä haalistuminen on usein epätasainen, mikä johtaa lopulta kromaattiseen poikkeamiseen samalla materiaalilla.


Kolmanneksi sulkemisen syy

Tiivistyskäsittely on välttämätön osa anodisointia. Hapettumisen värjäämisen jälkeen vain tiivistyskäsittely voi varmistaa värjättyjen kalvon alkuperäisen värin. On olemassa monia erilaisia sulkemismenetelmiä, kuten höyrytiivistys, kuuman veden tiivistys ja keskilämpötila-tiivistys. Reiät ovat hyvä valinta, ja joitain väriaineita voidaan myös valita kylmän tiivistämisen vuoksi. Tiivistämisen jälkeen väri voi olla hieman kevyempi kuin ennen sulkemista, mutta vain vähän huomiota voidaan maksaa.

Anodisoivan jälkikäsittelyn haaraksi uskotaan, että värjäystä käytetään voimakkaasti sen miellyttävän värin ansiosta, ja ihmiset yhä suosivat.


anodized sliver 8003.jpg