19@zl-alu.com +8618825982330
Kauppaministeriö: Kiinan ja Etelä-Korean väliset nollatariffituotteet kattavat 50 prosenttia kahdenvälisestä kauppavaihdosta

Kauppaministeriö: Kiinan ja Etelä-Korean väliset nollatariffituotteet kattavat 50 prosenttia kahdenvälisestä kauppavaihdosta

May 18, 2018

Kauppaministeriö: Kiinan ja Etelä-Korean väliset nollatariffituotteet kattavat 50 prosenttia kahdenvälisestä kauppavaihdosta

2018/05/24 14:00:25 Lähde: Kauppaministeriö Tekijä: Nimetön

Kauppaministeriön tiedottaja totesi 24. toukokuuta, että Kiinan ja ROK: n vapaakauppasopimuksen täytäntöönpanon jälkeen yli kaksi vuotta sitten osapuolet ovat jo saavuttaneet tulleja neljä kertaa. Tällä hetkellä kummankin osapuolen nollatariffituotteet ovat katta- neet 50 prosenttia kahdenvälisen kaupan määrästä.


Kauppaministeriö järjesti säännöllisen lehdistötilaisuuden 24. päivän aamuna. Toimittaja kysyi: Mitä positiivisia tuloksia on saavutettu Kiinan-ROK-vapaakauppasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen? Milloin Kiinan ja Japanin välisen vapaakauppasopimuksen odotetaan allekirjoittavan, onko mitään esteitä allekirjoittamiselle?


Huippukokouksessa vastattiin, että Kiinan ja Korean vapaakauppasopimus astui voimaan 20. joulukuuta 2015. Koska sopimus toteutettiin yli kaksi vuotta sitten, molemmat osapuolet ovat jo saavuttaneet tulleja 4 kertaa. Tällä hetkellä kummankin osapuolen nollatariffituotteet ovat katta- neet 50 prosenttia kahdenvälisen kaupan määrästä. Sopimus solmii kahdenvälisen kaupan volyymi Kiinan ja Etelä-Korean välillä 280,26 miljardiin dollariin vuonna 2017, kasvua 10,9% edellisvuodesta. China-ROK FTA on alentanut hyödykkeiden hintoja kotitalouskemikaalien, vaatteiden, jalkineiden, kodinkoneiden sekä maatalous- ja vesieliöiden alalla ja on tuonut konkreettisia etuja kahden maan yrityksille ja ihmisille.


Gao sanoi, että tämän vuoden maaliskuussa Kiina ja Etelä-Korea pitävät toisen sekakomitean China-ROK: n vapaakauppasopimuksen Soulissa Etelä-Koreassa. Osapuolet arvioivat myönteisesti vapaakauppasopimuksen edistämistä kahden maan välisessä kaupassa ja investoinneissa ja edistäneet yhteistyötä tavaroiden kauppaan, tullitarkastuksiin sekä taloudelliseen ja tekniseen yhteistyöhön on saavutettu monia yhteisymmärryksiä. Samana ajanjaksona Kiinassa ja Etelä-Koreassa järjestettiin myös ensimmäinen neuvottelukierros Kiinan ja ROK: n välisen vapaakauppasopimuksen toisesta vaiheesta ja käytetään kielteisiä luetteloita, joilla lisätään palvelujen ja investointien kahdenvälisen kaupan vapauttamista. Osapuolet lupasivat saada päätökseen neuvottelujen toisen vaiheen mahdollisimman pian injektoida enemmän elinvoimaa kahdenväliseen taloudelliseen ja kaupalliseen yhteistyöhön.


Gao Feng huomautti, että mainitsitte Kiinan-Japan-ROK FTA: n kysymyksen. Tuolloin juuri saapuneessa seitsemännessä Kiinassa, Japanissa ja Etelä-Korean huippukokouksessa kolmen maan johtajat antoivat yhteisen julkilausuman, jossa vahvistettiin, että ne nopeuttavat edelleen neuvotteluja Kiinan ja Japanin välisessä vapaakauppasopimuksessa. Toivomme yhteistyötä Japanin ja Etelä-Korean kanssa pyrittäessä mahdollisimman kattavaan, korkean tason, molemminpuolisen edun mukaiseen ja vapaakauppasopimukseen, jolla on oma arvo.