19@zl-alu.com +8618825982330
Globaalin alumiiniprofiilin syöttölähteen muutokset

Globaalin alumiiniprofiilin syöttölähteen muutokset

Sep 07, 2018

Globaali alumiiniprofiililähde muuttuu


Tullitietojen mukaan tammi-heinäkuussa Kiinan alumiinioksidin vienti oli 340 000 tonnia, kasvua edellisvuodesta 1024 prosenttia.


"Kiina on suuri alumiinioksidin tuoja, jonka tuonnin nettomäärä on yli 2 miljoonaa tonnia vuodessa. Tänä vuonna odotetaan nettotuontia, mikä tekee markkinoista odottamattoman." Teollisuuden sisäpiiriläiset sanoivat.


Tämän vuoden huhtikuussa Yhdysvallat ilmoitti sanktioita venäläistä alumiinigamanttia Rusalia vastaan, mikä johti alumiinioksidipintojen nousuun 60% tänä vuonna. RUSALin ennusteen mukaan, jos sanktioita ei voida poistaa lokakuussa, Rusalin tuotto voi laskea 30-70 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kiinan, maailman suurimman alumiinintuottajan, on korvattava Rusal-pakotteista johtuva kuilu.


Alumiinioksidin hinta on kuitenkin noussut voimakkaasti, mutta se on tuonut toiminnallisia paineita tuotantoketjun loppupään yrityksille. "Alumiini on viime aikoina kasvanut nopeammin, mikä lisää elektrolyyttisen alumiinin kustannuksia ja jotkut yritykset ovat pudonneet tappiot", sanoo teollisuuden sisäpiiriläinen.


Kiina Alumiini täyttää merentakaiset erot


Tullitietojen mukaan muokkaamattoman alumiinin ja siihen liittyvien alumiinituotteiden viennin määrä Kiinassa kasvoi elokuussa 517 000 tonniin, heinäkuussa lähes 520 000 tonnia, korkeimmalla tasolla yli kolmessa vuodessa. Kesäkuusta elokuulle tänä vuonna Kiinan alumiinin vienti ylitti 1,5 miljoonaa tonnia, mikä loi uuden viennin määrän kolmena peräkkäisenä kuukautena. Samanaikaisesti viennin volyymi kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisten kahdeksan kuukauden aikana 15% edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.