19@zl-alu.com +8618825982330
Raaka-aineiden hintojen nousun US Steel ja alumiinin hinnat pakko toimittajien itkeä

Raaka-aineiden hintojen nousun US Steel ja alumiinin hinnat pakko toimittajien itkeä

Nov 05, 2018

Kuukauden jälkeen vasara tuli teräs-Alumiini, autot, keskeisimmän raaka-aineen tuonti Yhdysvaltoihin valmistajat ja toimittajat ovat vaikeuksissa. Edustajia Yhdysvaltain auto ja osia ”katkerasti valitti” trump hallinnon tariffien senaatin kuulemistilaisuudessa Valtiovarainvaliokunta tällä viikolla. Samaan aikaan ne vaativat hallitusta esittänyt tariffi vasara ja järkeviä tapoja ratkoa muiden talouksien kanssa.


”US steel maksaa korkein maailmassa”


”tullitariffeja resurssiverkosto tiettyjen töiden terästeollisuudessa, mutta kaiken kaikkiaan se on suuri menetys. Kaikki muut kärsimään ”. Laura bowman, kauppakumppanuus presidentti Washington konsulttiyritys, sanoi yrityksen tutkimus osoittaa, että luotu teräs-ja alumiini lisää työtä on 18 vähemmän työpaikkoja muilla toimialoilla, kuten autot, osat ja metalli tuotteita.


8. maaliskuuta trump ilmoitti tariffien 25 prosenttia ja 10 prosenttia teräksen ja alumiinin tuotteet, ja tariffi toimenpide tuli virallisesti voimaan maaliskuussa 23. Euroopan unionin, Kanadan ja Meksikon vapautettaisiin kerrallaan, mutta Yhdysvallat päättänyt määrätä tullit teräs-Alumiini tuotteet 1 päivän kesäkuuta kolmen talouden.


Tariffit ovat sallineet kotimaisten tuottajien nostaa teräksen hinnat ja voitot. Kotimaan kuumavalssatut nauhat teräksen nousi Yhdysvalloissa hinta 28 prosenttia kuin tullit otettiin käyttöön tuonti mukaan SteelBenchmarker.Among niitä, tariffit ja omaperäinen kuumavalssattujen teräksen hinta noin 1000 dollaria per tonni kesä-heinäkuun July.In kauppaministeri senaatin talousvaliokunnan kuulla, että teräksen hinnat Yhdysvaltain markkinoilla ovat nousseet enemmän kuin kohtuulliseen hintaan on myöntänyt Ross

alue, joka trump hallinnon 25 % tariffi merkitsisi.


Hinnat raaka-aineiden, kuten teräksen ja alumiinin nousu tuotannon kustannukset nousevat ja US osat päättäjät kilpailukyky heikkenee, jotkut yritykset voi siirtää tehtaita maasta ja tuoda lopputuotteita. Jotain vastaavaa tapahtui vuonna 2002, kun silloinen presidentti George w. bush ilmoitti teräkseen. Christine dreik teollisuus-, työ- ja taloustieteen center for automotive research Yhdysvalloissa, varapuheenjohtaja totesi, rising US teräksen ja alumiinin hinnat ovat kärsineet osatoimittajat kova.


Toimittaja pyynnön ”aika”


”tarjonta tilanne ei muutu nopeasti. Tariffeja vähentää teräksen markkinoilla, ja monet kotimaan terästehtaat ovat käynnissä lähes kokonaan käytössä lisääminen, uusien teräksen jalostuslaitosten vie aikaa ”. Sanoi Chris bilman, johtaja Majestic markkinatutkimusta.


Äskettäin American auto ja laitteiden valmistajat association (Jukka), Meetingissä Ohio Siilossa organisaation kesto osittain valmistajat, toimitusjohtaja ramsay Hector kameez sanoi: ”tullille ja sen maksaa taakkaa ja teknologian kehittämiseen ja toteuttaa paikallista tuotantoa, ellei mahdotonta, on myös erittäin vaikeaa. Meidän aikaa uudelleen toimitusketjussa ”.


Hermitz kehotti trump tarjota vapautus teräs ja alumiini Kanadassa ja Meksikossa, kuten molempien maiden alustavasti sovittu uusi vapaakauppasopimuksen. Syyskuun lopussa Yhdysvaltain, Meksikon ja Kanadan sopivat Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimus (nafta) uudesta kauppasopimuksesta Yhdysvaltojen, Meksikon ja Kanadan sopimus (USMCA). Uusi sopimus tulee voimaan kolmen vuoden hyväksynnän jälkeen. Hermitz mielestä hallituksen tulisi antaa yrityksille samanlainen siirtymäkausi turvata kotimaan teräksen ja alumiinin.


Yhdysvalloissa monet ajoneuvojen valmistajat ja toimittajat ostaa teräksen ja alumiinin materiaalit Yhdysvalloista, mutta joitakin erikoisteräksestä tuotteita syntyy vain ulkomailla tai Yhdysvaltojen kotimaan rajallinen. Vaihto edellyttää materiaalin insinöörejä ajoneuvojen valmistajien ja osien toimittajia kanssa integroitu mills kehittää tuodut seokset laadussa ja sitten testata ja tarkistaa ne täyttävät tekniset eritelmät, Kaikki joka vie aikaa.